1 - WAT LIGT ER ONDER DE GROND (ondergrondse infrastructuur)

1 - WAT LIGT ER ONDER DE GROND (ondergrondse infrastructuur)
1. Wat zit er onder de grond? In deze workshop krijgen de kinderen inzicht in wat er zich allemaal onder de grond bevindt; kabels en leidingen die ons huis voorzien van gas, water, elektra, telefoon en internet en de afvoer van rioolwater.

Begonnen wordt met een power point-presentatie van ongeveer 15 minuten, waarbij de leerlingen een indruk krijgen van wat er zich allemaal in de grond bevindt en de problematiek die zich daarbij voordoet; de chaos in de ondergrond. Deze wordt vooral veroorzaakt sinds de komst van de glasvezel voor internet en telefonie.

Na de presentatie worden de leerlingen in groepjes van vier ingedeeld en gaan ze zelf een woning voorzien van kabels en leidingen. Hiervoor is een plaat beschikbaar van 60 x 120 cm waarop een woning in doorsnee is aangebracht. Twee leerlingen knippen uit een bijgeleverd A4, waarop allerlei apparatuur is afgedrukt, de plaatjes met de apparatuur uit en plakken deze in de woning op de juiste plaats. De andere twee leerlingen plakken de kabels en leidingen (bijgeleverd samen met dubbelzijdige tape) onder de grond én leidingwerk in de woning.
« Terug naar overzicht