De tekenles groep 8

De tekenles groep 8
Tijdens een tekenles aan groep 8 van basisschool De Kruudwis in Venray, heb ik de klas verdeeld in groepjes en elk groepje (van 4 of 5 leerlingen) kreeg een stuk behangpapier van 3 meter lengte waarbij de blanco achterkant verdeeld was in vakken van 60 cm.
De opdracht was dat de leerlingen op de achterkant van dit papier een stripverhaal moesten gaan tekenen. Eerst met elkaar overleggen wie wat zou gaan tekenen. Het Thema dat ze meekregen was vluchtelingen en en wel de vlucht uit Syrië. 
Na afloop heb ik al die stukken aan elkaar gemaakt zodat er een tekening ontstond van 16 meter lengte. 
Deze tekening laat zien dat jonge kinderen enorm betrokken zijn bij de hele problematiek rondom vluchtelingen, het is een indrukwekkend verhaal geworden.
 
 
Deze 16 meter lange indrukwekkende tekening heb ik op film gezet waarbij te zien is hoe de vlucht naar Nederland verloopt. Tevens heb ik gezocht naar passende muziek bij deze film ( 4,5 minuten)
Na lang zoeken naar bijpassende muziek kwam ik uit bij de Syrische zangeres Shaza Hayek, zelf vluchtelinge die samen met haar man en 2 dochters een jaar geleden naar Nederland zijn gevlucht. Inmiddels woont het gezin in Nijmegen . Shaza Hayek een beroemde Syrische zangeres is al eens te zien  geweest in het programma vrije geluiden van de VPRO. 
In het filmpje zingt Shaza Hayek het lied van Claudia de Breij "Mag ik dan bij jou".
Ik heb contact met de zangeres opgenomen en heb haar  thuis mogen bezoeken mede  om haar mening en toestemming te vragen voor het openbaar te mogen maken. Ze was samen met haar man gecharmeerd van het filmpje dat hen zeer aansprak. Het is de bedoeling dit filmpje te gaan vertonen aan scholen enaan asielzoekerskinderen. De naam van het filmpje is "IK MOEST VLUCHTEN". Tevens had ik haar met haar gezin uitgenodigd een bezoek te brengen aan de inloopavond van De Kruudwis. Op deze avond is doorlopend het filmpje vertoond.

You tube zie," ik moest vluchten, getekend de kruudwis".
 

 
« Terug naar overzicht