Workshop houtskool tekenen

Workshop houtskool tekenen
.
1.Workshop houtskooltekenen (Deze workshop wordt op school gegeven aan groep 5 t/m 8, inclusief alle te gebruiken materialen. Duur: 1,5 uur)
Bij  deze workshop is het de bedoeling kinderen te leren tekenen met het oermateriaal houtskool. Groot tekenen en niet bang zijn dat het mislukt. Het eerste kwartier bekijken de leerlingen een power point-presentatie van ca. 15 minuten waardoor ze het materiaal leren kennen en weten hoe het tekenen met houtskool is ontstaan.
Houtskoolschetsen van beroemde kunstenaars worden getoond en er wordt verteld wat er allemaal bij het tekenen komt kijken. Na de presentatie verdelen de kinderen op een groot tekenpapier vier vakken waarin in elk vak geoefend wordt in het trekken van horizontale en verticale lijnen. Daarna wordt geoefend met het aanbrengen van verschillende nuances licht en donker.
Deze oefening  kan klassikaal worden gedaan of er kan gekozen worden om individueel bezig te zijn met bijvoorbeeld het tekenen van een stilleven of van een paard. Ook kan er in groepjes van 4 kinderen een stripverhaal  gemaakt worden, waarbij het van belang is eerst met elkaar het idee te bespreken en het daarna uit te werken.
Zie ook www.odapark.nl of www.dekruudwis.nl


 
 
 
                                
« Terug naar overzicht